Hemmotteluhoidot

Kuumakivihieronta

On lempeä hierontamuoto, jossa käsitellään koko keho. (haluttaessa voi ostaa vain puolihieronnan. ks hinnasto.)

Kuumakivihierontaa tehdään käyttämällä eri kokoisia kuumassa vedessä lämmitettyjä luonnon hiomia basalttikiviä. Kivet tulevat Perusta, Indonesiasta ja Argentiinasta. Kiviterapiahoidot ovat olleet osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Suomeen kuumakivihieronta tuli noin 10 vuotta sitten Yhdysvalloista.

Kivien lämpö ulottuu hitaan liikkeen myötä syvälle, jopa 3 cm päähän ihon pinnasta. Lämmön ansiosta hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, jopa ongelmakohtia käsiteltäessä.

Laukaisee lihasjännityksiä ja rentouttaa koko kehoa ja mieltä. Lievittää stressiä. Lämmön vaikutus vilkastuttaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja nesteenpoistoa. Hoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä.

Kuumakivihierontaa ei suositella jos iho on rikki tai tulehtunut. Korkea verenpaine ilman lääkitystä ja pahanlaatuiset kasvaimet sekä sydämen tahdistin poissulkevat myös hoidon. Mikäli asiakkaalla on suonikohjuja niin niitä kehon alueita ei hierota, mutta se ei ole este hoidolle.

Imukuppihieronta

Imukuppihieronnan teho perustuu imukuppien aiheuttamaan alipaineeseen. Koska hoitomenetelmä vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa, imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa, on tärkeää muistaa juoda runsaasti nestettä heti hoidon jälkeen. Sanotaan, että 15 minuutin käsittely imukuppihieronnalla vastaa tunnin mittaista klassista hierontaa, joten menetelmänä imukuppihieronta on erittäin tehokas. Imukuppikäsittelyn jälkeen, verenkierron vilkastumisen ansiosta, iho tuntuu rentoutuneelta ja lämpimältä.

Imukuppihieronnan kontraindikaatiot eli estävät tekijät ovat samat kuin klassisessa hieronnassa.

Imukuppihieronta on vanha hoitomuoto, joka on alun perin lähtöisin Kiinasta.

Imukuppihieronnan hyödyt:

  • Lihasjännitystilojen lievittäminen
  • Arpikudoksen ja turvotuksen hoito
  • Aineenvaihdunnan, veren- ja lymfakierron vilkastuttaminen
  • Urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto
  • Kuona-aineiden ja nesteiden poisto
  • Kipupisteiden käsittely
  • Rentoutumisen tunne

Turvehoidot

Turvehoidot tehdään lähialueen turpeella, 100%:lla luonnon tuotteella, joka on nostettu käsin Lehtosuon turvealueelta. Hoitoina voi ottaa kokovartalo- tai puolivartalohoidon. Turvehoito voidaan tehdä myös kasvoille, käsille tai pelkille jaloille. Erittäin hyvä hoito kuiville, viluisille tai ihoallergioista kärsiville ihoalueille. Mahdollisuus varata kauttani myös kokouksiin, synttäreille tai polttareihin turvehoidot. Turvehoito saunassa on elämys. Kysy rohkeasti.